شارژر بی سیم
شارژ بی سیم (شارژر وایرلس) چیست؟
تقریبا شش سال از زمانی که اپل برای اولین بار قابلیت شارژ بی سیم را در آیفون های خود اعلام کرد می گذرد. اپل در آن زمان در صدر اخبار پر سر و صدا بود ولی این شرکت فناوری نمادین اولین کسی نبود که تکنولوژی شارژ بیسیم را در گوشیهای هوشمند استفاده کرد . این حرکت اپل باعث شد شارژ بیسیم موبایل مورد توجه سایر تولیدکنندگان نوآور تلفن همراه نیز قرار گیرد.
به سال 2023 رسیدیم ، و آن هیاهو فروکش کرد ، اما اکنون فناوری شارژ بی سیم در گوشی های هوشمند بیشتری نسبت به همیشه در دسترس است. تقریباً تمام گوشیهای آیفون و اندروید جدید در سالهای اخیر دارای قابلیت شارژ وایرلس هستند.
انواع شارژر بی سیم
- شارژر وایرلس رومیزی
- پایه شارژر بی سیم موبایل
- شارژر بی سیم مگنتی
نحوه عملکرد شارژ بی سیم برای گوشی های هوشمند
بهترین شارژ بیسیم از یک پد شارژ برای انتقال نیرو به صورت بی سیم از طریق القای الکترومغناطیسی استفاده می کند. این عمل به این دلیل کار می کند که ایستگاه شارژ یک میدان الکترومغناطیسی بین شارژر و تلفن ایجاد می کند تا جریان الکتریکی را از طریق امواج هوا منتقل کند.
امواج توسط یک سیم پیچ گیرنده که در پشت تلفن شما تعبیه شده است که امواج الکترومغناطیسی را به الکتریسیته قابل استفاده تبدیل می کند، گرفته می شود. سپس این جریان الکتریکی برای شارژ گوشی هوشمند استفاده می شود و در باتری گوشی ذخیره می شود.
Qi مخفف چیست؟
شارژ بیسیم اغلب به عنوان شارژ بی سیم Qi یا فناوری Qi گفته می شود. استاندارد Qi در سال 2008 معرفی شد و به استاندارد اصلی شارژ بی سیم در صنعت تبدیل شد که در اکثر برندهای گوشی های هوشمند استفاده می شود. Qi از شارژ رزونانسی و القایی استفاده میکند، که مورد دوم برای کار کردن، نیازمند نزدیکی دستگاهها به یکدیگر است .
از آنجایی که میدان مغناطیسی برد محدودی دارد، گوشی ها باید نزدیک پایه شارژ بیسیم قرار بگیرند. این معمولاً به این معنی است که دستگاه را مستقیماً روی پد قرار دهید. به طور معمول یک دایره یا نشانگر دیگری وجود دارد که مرکز ایستگاه شارژ را نشان می دهد، اما نیازی نیست که موقعیت مکانی آن تا خیلی دقیق باشد.
شارژ بیسیم گوشی هوشمند روی پد شارژ وایرلس
هنگامی که تلفن هوشمند خود را روی یک پد شارژ بی سیم یا پاوربانک مغناطیسی قرار می دهید، تلفن شما نشان می دهد که در حال شارژ است. متوجه تغییر نماد باتری خود از حالت استاندارد آن به باتری با پیچ و مهره ای در وسط خواهید شد که نشان می دهد تلفن شما به طور فعال در حال شارژ شدن است. برخی از تلفن های مختلف هنگام شارژ شدن دستگاه، گرافیک جالبی را نشان می دهند.
مزیت های شارژر وایرلس
شارژر وایرلس چندین مزیت دارد که آن را به گزینه ای محبوب برای بسیاری از افراد تبدیل می کند. برای شروع، نیاز به سیم و کابل شارژ را از بین می برد. این باعث میشود که شارژ دستگاههایتان بسیار راحتتر شود، زیرا لازم نیست نگران پیدا کردن کابل مناسب یا سر و کار داشتن با سیمهای درهمتنیده باشید.دیگر از کابل های گره خورده خبری نیست - شارژ بی سیم ایمن است - دوام شارژر بی سیم بیشتر از شارژ با سیم است - اتلاف انرژی شارژر بی سیم کمتر است.
معایب شارژ بی سیم (wireless charging)
چند مضرات احتمالی شارژ بی سیم وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید. یکی از نگرانی های اصلی این است که سرعت شارژ ممکن است کمتر از شارژ سیمی سنتی باشد.
- شارژر بی سیم دقیقا بی سیم نیست
- وقتی به شارژر بی سیم متصل هستید، نمیتوانید از تلفن خود استفاده کنید.
- مدت زمان بیشتری طول می کشد تا گوشی شما شارژ شود.
- پدهای شارژ بی سیم قیمت بیشتری نسبت به شارژرهای کابلی دارند.
- ممکن است گوشی شما داغ بشود.
علاوه بر این، شارژ بیسیم ممکن است با قابهای گوشی ضخیمتر یا مواد خاص به خوبی کار نکند. اگر از قاب محافظ تلفن ضخیمتری استفاده میکنید، یک شارژر بیسیم سازگار میخواهید که انرژی کافی برای شارژ کامل گوشی شما را ارائه دهد.
همانطور که گفته شد، این مشکلات نسبتاً جزئی هستند و اکثر مردم شارژ بی سیم را راهی مناسب و قابل اعتماد برای روشن نگه داشتن دستگاه هایشان می دانند.